تکنولوژی در کسب و کار | راهکاری برای سرعت بخشی در انجام کارها
با توسعهی دانش و تکنولوژی در دنیا، و به کار گیری این دانش و تکنولوژی در سطح زندگی و نیز کسب و کارها، شاهد آسان شدن اغلب کارها هستیم. با استفاده از تکنولوژی در کسب و کار سرعت در انجام کارها به چشم میخورد.
به جای نیرو از تکنولوژی استفاده کنید
دوره ی سودِ زیاد تمام شده است! سازمانها به دلایل زیر در حال گام برداشتن به سمتی هستند که مجبورند کالا و محصولاتشان را با سود خیلی کمتری بفروشند!
- با پیشرفت تکنولوژی؛
- سیستم سازیِ کسب و کارها؛
- کم شدن سود تمامی بیزینسها؛
بسیاری از کسب و کارها خود را به روز کردهاند و به صورت آنلاین و با اپلیکیشنهای مختلف، کالاهای خو را میفروشند. اغلب این بیزینسها به این دلیل که اجارهی انبار پرداخت نمیکنند با سود کمتر هم میتوانند محصولاتشان را به فروش برسانند.
اما کسب و کارهایی که همچنان انبار، مغازه و کارگاه دارند و اجاره پرداخت میکنند:
- باید حتما بخشی از هزینههای خود را کم کنند؛
- از سیستم سازی بهره ببرند؛
- تکنولوژی را وارد کسب و کارشان کنند؛
- در این صورت سیستم و تکنولوژی است که میتواند به جای نیرو کار کند!
سالها پیش فکر میکردم که به مقدار افزایش فروش و بزرگی انبار، باید نیروی کار در انبار نیز افزایش یابد؛ ولی کمی بعد که در شرف انبارسازی بودم متوجه شدم که بسیاری از تکنولوژیها میتوانند جایگزین نیروی انسانی شوند، مثلا به جای یک درب خروج انبار، هشت درب خروج داشته باشیم و این هشت درب کمک میکند، تحویل بار سریعتری داشته باشیم.
سرعت بخشی به کسب و کار خود با تکنولوژی
برای سرعت بخشی به انجام کارهای خود، بررسی کنید که چه تکنولوژیای را میتوانید وارد بیزینستان کنید. به چند مورد آنها در این مقاله خواهم پرداخت. شاید به ظاهر ساده بیاید و اکثر افراد از این موارد استفاده کنند ولی کاربرد زیادی در سرعت بخشی دارند.
صفحه دسکتاپ
در بسیاری از بیزینسها لازم است از صفحه دسکتاپ جهت آموزش استفاده کنیم. مثل آموزش حسابداری، کار با نرم افزار ادیت و… . با رکورد از صفحه دسکتاپ خود با نرمافزارهایی مثل کمتازیا (camtasia) میتوانید این کار را انجام دهید. خب با رکورد از آموزشهای خود اگر نیروی جدیدی استخدام کردید، میتوانید آموزشها ضبط شده را در اختیارشان قرار دهید و از زمان خود بهینه استفاده کنید.
نصب پیام رسانها بر روی سیستم عامل خود
با نصب واتساپ، تلگرام، اینستاگرام و سایر پیام رسانها بر روی سیستم خود، سرعت عمل شما را برای ارسال اطلاعات بسیار بالا میبرد.
گاهی لازم است که از سیستم خود اطلاعاتی را برای فروشنده، تأمین کننده یا هر فرد دیگری که با آن در ارتباط هستید ارسال کنید؛ و نصب آنها بر روی سیستم، انجام امور بیزینس شما را بسیار راحتتر میکند.
استفاده از اسکای روم
از موارد دیگری که میتواند به شما کمک کند، استفاده از جلسات آنلاین است.
بسیاری از شرکتها، سازمانها یا سازمانهای کوچک به دلایل زیر باید تصمیم بگیرند که در یک روز بسیار خلوت همهی نیروها را دور هم جمع کنند، که با مشکلاتی زیادی مواجه خواهند شد.
- دو شعبه بودن کسب و کارشان؛
- پراکندگی نیرو، برای انجام یک جلسه؛
- لانچ کالا؛
- معرفی یک کالا یا محصول جدید؛
فرض کنید در یک آتلیه عکاسی برای برگزاری یک جلسه باید عکاس، فیلمبردار، ادیتور و… را دور هم جمع کنید. هماهنگ کردن جلسه و تعیین زمان، ممکن است زمانبر باشد. جهت سهولت در این کار نرم افزاری ایرانی بنام اسکای روم وجود دارد. در بسیاری از سازمانها و شرکتهای کوچک به دلیل کمبود فضا جلسات همگانی برگزار نمیگردد، اسکای روم بستر جلسات کلی را برای این نوع شرکتها فراهم میکند.
با اسکای روم میتوان:
- با حضور سی نفر کلاس آنلاین برگزار کرد؛
- افراد میتوانند صدای یکدیگر را بشنوند؛
- بین 2 تا 3 نفر میتوانند ارتباط تصویری برقرار کنند؛
- امکان نمایش نمودار یا پاورپوینت هم وجود دارد؛
چند تکنولوژی دیگر ( تکنولوژی در کسب و کار )
- در برخی شرکتها برای وصل شدن به اینترنت، مدیر مجبور است مدام لپ تاپش را با خود به محل کار ببرد ولی با خرید دانگل برای کامپیوتر شرکت، خیلی راحت میتواند با کامپیوتر به وای فای یا هات اسپات گوشی وصل شود. من سالها با این مشکل مواجه بودم و از وجود این راه حل آگاه نبودم.
- گاهی به دلیل کم بودن خط تلفن، نیرویی برای تماس کاری مجبور است ساعتها منتظر بماند؛ به همین دلیل کارها سریع و به موقع انجام نمیشود و شما به این فکر میکنید که باید نیرو اضافه کنید؛ در صورتی که این راه حل مناسبی نیست. با اضافه کردن خطوط تلفن دیگر برای شرکت میتوان این مشکل را حل کرد.
- شرکتهای مخابراتی مثل ایرانسل خدماتی دارند که میتوانند به کل تیم شما خدمات یکسان دهند؛ مثلا: کل خطوط تلفن به یکجا وصل باشد و یک هزینه ماهیانه پرداخت شود.
- یا حتی خرید یک ماشین حساب پیشرفته؛
در نهایت برای سرعت بخشی به کسب و کار خود لازم است، با توجه به شرایط، بررسی کنید چه نوع تکنولوژی میتواند کمک رسان کسب و کار شما باشد. حتی اگر تکنولوژی بسیار سادهای بود.
نظر شما چیه؟