10 راهکار قطعی غلبه بر اهمال کاری یا به تعویق انداختن کار ها

اهمال کاری

در واقع اهمال کاری آنقدر قضیه رایجیست که نیاز به معرفی چندانی نخواهد داشت. طبق مطالعات انجام شده در ۸۰ درصد خانواده‌ ها حداقل یک فرد وجود دارد که درگیر اهمال کاری است. اهمال کاری، به مفهوم به تعویق انداختن کار ها توسط افراد گفته می ‌شود. این کار ها اغلب بسیار مهم می ‌باشند و کوتاهی در انجام آن ها عواقب جدی را در پی خواهد داشت. البته لازم است بدانید پشت گوش انداختن کارها توسط افراد اهمال کار آنقدر ها هم بی‌دلیل نخواهد بود. افراد اهمال کار معمولا توانایی و انرژی لازم برای انجام کار را دارند ولی آن را به بعد موکول می کنند. عده ای از افراد اهمال کاری را مشابه با تنبلی می ‌دانند اما لازم است بدانید این دو تفاوت‌ هایی با یکدیگر دارند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

 تفاوت تنبلی و اهمال کاری

مهمترین تفاوت تنبلی و اهمال کاری در انگیزه افراد می ‌باشد. اهمال کار به دلیل لذت طلبی مغز، کار در دست اقدام را را پشت گوش می ‌اندازد. فرد تنبل به دلیل خودداری از سختی کشیدن از زیر کار در می ‌رود. اهمال کار و تنبل هر دو فاقد انگیزه هستند اما فرد اهمال کار تمایل به انجام کار دارد و از اینکه نمی ‌تواند خودش آن را انجام دهد رنج می ‌برد.

لازم است بدانید مشکل اصلی فرد اهمال کار عدم تمرکز می ‌باشد. بر خلاف افراد تنبل، فرد اهمال کار بابت انجام ندادن به موقع کار ها از خودش ناراحت و عصبانی می ‌شود و معمولاً بیشتر زمان‌ ها از خودش متنفر است و عذاب وجدان دارد. فرد اهمال کار در نهایت با هر دشواری که باشد کار را انجام خواهد داد اما از نتیجه آن راضی نخواهد بود.

عملگرایی: چگونه عملگرا باشیم و از اهمال کاری بپرهیزیم

10 راهکار برای غلبه بر اهمال کاری

اهمال کاری یا به تعویق انداختن وظایف، یکی از چالش‌های رایج در زندگی مدرن است که می‌تواند بهره‌وری و کیفیت زندگی را به شدت کاهش دهد. این عادت ناخوشایند ممکن است باعث ایجاد استرس، اضطراب و کاهش اعتماد به نفس شود. در ادامه، به بررسی ۱۰ راهکار موثر برای غلبه بر اهمال کاری می‌پردازیم تا بتوانید با اجرای این راهکارها، زندگی منظم‌تر و پربارتری را تجربه کنید.

1-اهداف واقع بینانه را مشخص و تعیین نمایید

اهدافی که مشخص می ‌کنید باید ارزشمند و خوشحال کننده باشند تا با انجام آن ها احساس خوبی را تجربه نمایید. لازم است بدانید این اهداف باید به صورت دقیق عنوان شود تا مسیر شما کاملاً روشن باشد. اجازه دهید با مثال‌ی این موضوع را شرح دهیم.

 تا آخر ماه فیت خواهم شد

این موضوع نامشخص و غیر واقع بینانه می ‌باشد. چرا که باید مشخص کنید منظور دقیقاً از فیت شدن چیست؟ و یا این موضوع:

 به صورت منظم هر روز پیاده‌روی خواهم داشت

این مسئله نیز کاملاً نامشخص است. چرا که باید مشخص کنید چه ساعتی، چند ساعت و چه روز هایی قصد انجام این کار را دارید؟

2-اهمال کاری خود را ارزیابی نمایید

قطعاً این موضوع را شنیده اید که افراد می ‌گویند قبل و بعد رژیم خودت را وزن کن تا به طور دقیق مشخص شود چقدر تغییر کرده ای؟ این مورد برای هر تغییری که در زندگی ایجاد می ‌شود برقرار است. لازم است بدانید اهمال کاری در بیشتر موارد ناشی از ترس و اعتماد به نفس پایین می ‌باشد. در نتیجه باید سیستمی  را برقرار کنید که مدام به شما یادآوری شود که شما در حال پیشرفت هستید. توجه داشته باشید قبل از شروع هر کار و غلبه بر اهمال کاری، خود را به مدت یک هفته محک بزنید و مشاهدات خود را در زمینه‌ هایی که پایین‌تر عنوان می ‌کنیم یادداشت کنید.

چه زمان‌ ها و چه ساعتی از روز و یا ماه بیشتر اهمال می ‌کنم؟

اهمال کاری که انجام می ‌دهم بیشتر در حوزه شخصی است و یا کاری؟

آیا میزان اهمال کاری من در مکانی که حضور دارم متفاوت است و به آن مکان بستگی دارد؟

بخش عمده اهمال کاری من ناشی از چه موردی است؟

هنگامی  که یک کار را به تعویق می ‌اندازم به جای آن چه کاری را انجام می ‌دهم؟

این امکان را دارید که سوال‌ های بیشتری را به این لیست اضافه نمایید و عملکرد خود را از هر جنبه ای بسنجید. توصیه ما به شما آن است که در اول هر ماه به این سوالات به صورت دقیق پاسخ دهید. لازم است توجه داشته باشید نه تنها عملکرد، بلکه احساس شما نسبت به کار و خودتان بسیار مهم می ‌باشد و باید پیشرفت در هر دو را در نظر بگیرید.

مهارت شغلی: 15 مهارت برای موفقیت شغلی

3-راحت تصمیم بگیرید

در بعضی از موارد دلیل اهمال کاری ما آن است که نمی ‌دانیم چطور باید کار را به اتمام برسانیم. در این شرایط قطعاً گیج می ‌شویم و یکی از روش‌ های مقابله با این مسئله، استفاده از تکنیک‌ های بهبود تصمیم گیری می ‌باشد. زمان مشخصی را به تصمیم گیری خود اختصاص دهید و یا در طی روز و هنگام انجام کار به آن فکر نکنید. محیطی که در آن قرار دارید را از هرگونه حواس پرتی خالی کنید. به دنبال منطقی‌ترین و بهترین تصمیم نباشید و به شهود خود اطمینان نمایید. از یک ساختار قابل اطمینان برای تصمیم گیری خود استفاده نمایید و با دیگران در خصوص کاری که انجام می ‌دهید مشورت کنید.

4-تعیین مهلت برای کار هایی که در دست اقدام می باشد

یک ضرب الاجل تعیین نمایید و برای رسیدن و یا نرسیدن به هر کدام از قسمت‌ های آن یک مجازات و یا یک پاداش در نظر بگیرید. تمامی  این موارد باید به شیوه ای باشد که شما علاقه و یا دلیلی برای انجام آن ها داشته باشید. به عنوان مثال مهلت‌ ها باید متناسب با حجم و سختی کار تعیین شود. ضرب الاجلی که تعیین می ‌کنید می ‌تواند روزانه، ساعتی، هفتگی و یا حتی ماهانه باشد. برای هر کدام از کارهایتان می ‌توانید یک مهلت جدا تعیین کنید. عملکرد خود را در پایان کار یادداشت کنید تا بعدها شاهد پیشرفت خود در کار باشید. توجه داشته باشید این کار ها را در صورتی انجام دهید که احساسات منفی مانند خستگی، بیزاری به خود و عدم اعتماد به نفس در شما تشدید نشود.

5-هدف گذاری کنید

عده ای از افراد این روش را شبیه به سیستم پاداش می ‌دانند. در این سیستم شما برای انجام هر مرحله در کار، پاداشی جدا دریافت می ‌کنید. در هدف گذاری نیز از همین روند پیروی کنید. منتهی با کمی  سلسله مراتب بیشتر. کار ها را به دو شکل زیر تقسیم کنید.

به هر شکلی که خود صلاح می ‌دانید کارهایتان را تعیین و هدف خود را مشخص کنید.

قبل از شروع به کار تعیین نمایید که تا کجا و چه زمانی برای رسیدن به هدف خود تلاش خواهید کرد؟

شما باید برای رسیدن به پاداش، شرایط خاصی را به جای بیاورید. به طور مثال برای مطالعه امتحان، با خودتان قرار بگذارید که درس خواندن را در چه زمانی از صبح، در کدام کتابخانه و در چه حالتی و با کدام تکنیک انجام دهید.

6-افزایش انرژی

لازم است بدانید خستگی تنها جسمی  نیست و خیلی وقت‌ ها ذهنمان از در خانه ماندن و یا فکر و خیال‌ های بیهوده خسته خواهد شد. متاسفانه خستگی ذهنی به وسیله خواب برطرف نمی ‌شود. در نتیجه ذهن را باید با روش‌ های مثبت خسته کنید تا انرژی‌تان بالا رود. در ادامه به چند مورد از این روش‌ های مثبت اشاره خواهیم کرد.

  • به موسیقی‌ های نوستالژی و پر انرژی گوش دهید
  • فعالیت بدنی خود را افزایش دهید به گونه ای که در هنگام ورزش به نفس نفس بیفتید.
  • به مدت یک ربع بیرون از خانه قدم بزنید. منظور از بیرون از خانه، خروج از چهار دیواری منزل می ‌باشد. می ‌توانید این کار را بر روی پشت بام منزلتان نیز انجام دهید.
  • غذای مفید و انرژی زا مصرف کنید.
  • ترس خود را از انجام کارهایتان شناسایی کنید.
  • انگیزه خود را بالا ببرید.
  • یک محیط مناسب را انتخاب نمایید.
  • کار ها را به صورت گروهی و یا با همکاری افرادی که دوست دارید انجام دهید.
  • از تکنیک مدیریت زمان استفاده نمایید.
  • با سیستم شمارش معکوس به کارتان مشغول شوید.
  • با توجه به ترجیحاتی که دارید مشخص کنید وظایفی که انجام می ‌دهید ناخوشایندتان می ‌باشد و یا خوشایندتان است؟
  • در انجام کار های آسان و کوچک به هیچ عنوان امتناع نکنید.
  • زمان طولانی را بر روی یک کار تلف نکنید.
  • پاداشی ویژه برای آن کار در نظر بگیرید.
  • با کمک مدیتیشن احساسات و تصمیمات خود را تحت کنترل قرار دهید.

برنامه ریزی: چگونه به برنامه ریزی خود پایبند باشیم؟

7- یک شریک مسئولیت پذیر انتخاب کنید

کارشناس بهره وری عنوان می ‌کند که بهتر است یک شریک مسئولیت پذیری داشته باشید که شما را مسئول کار های ناتمام بداند. قبل از انتخاب شریکتان مطمئن شوید که وی سابقه درخشانی در دستیابی به اهداف خود دارد و می ‌داند چگونه باید شما را در غلبه بر احساساتتان کمک کند. به طور کلی اگر یک فرد وجود داشته باشد که بابت انجام ندادن کار ها به او توضیح دهید قطعاً انجام کار ها را در سریع‌ترین زمان ممکن انجام خواهید داد. همچنین در بعضی از مواقع ممکن است برای آنکه تاثیر خوبی بر روی شریک خود داشته باشید، کیفیت کار خود را نیز افزایش دهید.

8- تلاش‌ هایی که در طی روز انجام می ‌دهید را تایید کنید

یکی از دلایلی که افراد تمایل به بی‌انگیزگی در زندگی پیدا می ‌کنند آن است که خیلی به خودشان سخت می ‌گیرند. باید با این مسئله کنار بیایید که شما انسان هستید و نمی ‌توانید به یکباره به همه آرزو های خود دست پیدا کنید. در نتیجه این کار را با کامل کردن کار های کوچک انجام دهید. مکالمه درونی منفی خود را کنار بگذارید. به جای اینکه عبارت‌ هایی مانند می ‌دانم که نمی ‌توانم و یا غیره، را از خود دور کنید به جای این عبارت از جمله این یک چالش مهیج می ‌باشد و من بهترین خود را در انجام آن عرضه خواهم کرد استفاده کنید.

9- نقاط قوت خود را شناسایی کنید

این موضوع بسیار مهم می ‌باشد به این پرسش پاسخ دهید که آیا نقاط قوت خود را می ‌شناسید؟ اگر پاسخ شما به این پرسش منفی است چند دقیقه فکر کنید و نقاط قوت خود را شناسایی کنید. طبق مطالعات انجام شده تمرکز بر نقاط قوت باعث افزایش بهره‌وری خواهد شد.

10- به دنبال کمک باشید

بسیاری از افراد این باور را دارند که کمک خواستن نشانه شکست و ضعف می ‌باشد. طبق مطالعاتی که انجام شده است در سال ۲۰۱۸ افرادی که در محیط کار از افراد دیگر کمک نمی ‌گیرند نارضایتی بیشتری از شغل خود دارند. در نتیجه کمک خواستن نه تنها باعث افزایش موفقیت می ‌شود بلکه شانس فرصت‌ های بیشتر را نیز در اختیار شما قرار می ‌دهد.

مشکل اصلی فرد اهمال کار

در این مقاله سعی کردیم تا به ۱۰ راهکار قطعی غلبه بر اهمال کاری یا به تعویق انداختن کار ها اشاره کنیم. لازم است بدانید اهمال کاری چه چیزی است و تعلل واقعی چیست؟

تحقیقات بسیار زیادی در این حوزه انجام شده است و خیلی از آن ها به این نتیجه دست یافته اند که این رفتار ها همیشه غیر عادی نخواهند بود و همه افراد گاهی می ‌توانند دچار اهمال کاری شوند. نکته ای که لازم است بدانید آن است که تاخیر معقول اگر در کار ایجاد شود بسیار مفید می ‌باشد. به طور مثال شما باید به یک ایمیل جواب طولانی بدهید. در نتیجه باید زمان مناسبی را نیز به آن اختصاص دهید. اجازه دهید سر فرصت ایمیل را نگارش کنید.

در نتیجه در این زمان تعلل بسیار منطقی می ‌باشد. چرا که شما باید بهترین پاسخ را ارائه دهید. ولی اگر فردی به دلیل بی حوصلگی خود ارسال ایمیل را به تعویق بیندازد در این مرحله است که ما با اهمال کاری مواجه هستیم نه تعلل واقعی!

لازم است بدانید طبق نظر روانشناسان تعلل در کار ها ربطی به مدیریت زمان نخواهد داشت. اگر یک فرد همیشه عادت دارد که کار ها را به تعویق بیندازد و شما او را به زور مجبور به انجام کاری می ‌کنید نتیجه ای نخواهید گرفت. این موضوع مانند آن است که به یک فرد افسرده القا کنید که باید خوشحال باشد در صورتی که این فرد از نظر بالینی دچار مشکل می ‌باشد و باید با تکنیک‌ ها و آموزش های مناسب مشکل خود را حل نماید.

سخن پایانی

غلبه بر اهمال‌کاری نیازمند تعهد و تغییرات کوچک اما مداوم در زندگی روزمره است. با به‌کارگیری راهکارهای ارائه شده، می‌توانید به تدریج بهره‌وری خود را افزایش داده و به اهداف خود نزدیک‌تر شوید. به یاد داشته باشید که هر قدم کوچک به سمت جلو، گامی مهم در مسیر موفقیت و رضایت شخصی است. با اراده و پشتکار، می‌توانید بر اهمال‌کاری غلبه کرده و به زندگی پربارتری دست یابید.

 

مقالات بیشتر در :

14 راه برای بهبود تعادل کار و زندگی

مقالات مرتبط

نظر شما چیه؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام
ما در روزهای کاری از ساعت 8 تا 16 پاسخگو هستیم،
بفرمایید چطور می‌تونم کمکتون کنم؟