چگونه استرس خود را مدیریت کنیم و آن را کاهش دهیم؟

چگونه استرس خود را مدیریت کنیم و آن را کاهش دهیم؟

استرس احساسی است که زمانی که شما تحت فشار غیرعادی قرار گرفته اید، مثلا به دلیل افزایش حجم کار، مشاجره با یکی از اعضای خانواده یا نگرانی های مالی ایجاد می گردد. در ادامه نکاتی را در مورد نحوه مدیریت و کاهش استرس را با یکدیگر بررسی می نماییم.

استرس چیست؟

استرس چیست؟

استرس به طرق مختلف بر ما تأثیر می گذارد، هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی، و با شدت های متفاوت. تحقیقات نشان داده است که استرس گاهی اوقات می تواند مثبت باشد. این استرس مثبت ما را هوشیارتر می کند و به ما کمک می کند در شرایط خاص بهتر عمل کنیم. با این حال، مشخص شده است که استرس تنها زمانی مفید است که کوتاه مدت باشد. استرس بیش از حد یا طولانی مدت می تواند منجر به بیماری هایی مانند بیماری قلبی و مشکلات سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی شود. دقت داشته باشید که اصلی‌ترین تفاوت بین استرس و اضطراب در وجود محرک خاص است. استرس بر اثر یک موقعیت نگران کننده و تهدیدآمیز ایجاد می‌شود اما اضطراب واکنشی به استرس است و لزوما نیازی به محرک ندارد.

در موقعیت‌هایی که باعث می‌شود احساس خطر یا ناراحتی کنید، بدن شما واکنشی ناشی از ترشح هورمون های استرس ساز در خود ایجاد می‌کند. این واکنش می تواند علائم فیزیکی مختلفی ایجاد کند، نحوه رفتار شما را تغییر دهد و شما را به سمت تجربه احساسات شدیدتر سوق دهد.

علائم فیزیکی استرس

علائم فیزیکی استرس

واکنش افراد به استرس متفاوت است. برخی از علائم رایج استرس عبارتند از مشکلات خواب، تعریق، یا تغییر در اشتها. علائمی مانند اینها با هجوم هورمون استرس در بدن شما ایجاد می شود که وقتی آزاد می شوند، به شما اجازه می دهند با فشارها یا تهدیدها مقابله کنید. این علائم به عنوان پاسخ “جنگ یا گریز” شناخته می شود. هورمون هایی به نام آدرنالین و نورآدرنالین فشار خون، ضربان قلب و میزان تعریق شما را افزایش می دهند. این کار بدن شما را برای واکنش اضطراری آماده می کند. این هورمون ها همچنین می توانند جریان خون به پوست شما را کاهش داده و فعالیت معده شما را کاهش دهند. کورتیزول، یکی دیگر از هورمون های استرس است که چربی و قند را در سیستم بدنی شما آزاد می کند تا انرژی شما را افزایش دهد.

در نتیجه ممکن است سردرد، تنش عضلانی، درد، حالت تهوع، سوء هاضمه و سرگیجه را تجربه کنید. همچنین ممکن است سریعتر نفس بکشید، تپش قلب داشته باشید یا از دردهای مختلف رنج ببرید. در دراز مدت، ممکن است خود را در معرض خطر حملات قلبی و سکته قرار دهید.

انسان ها این چیزها را از اجداد باستانی ما به ارث برده اند، که باید بتوانند یا از خطر فرار کنند یا بمانند و بجنگند. هنگامی که فشار یا تهدید از بین رفت، سطح هورمون استرس شما معمولاً به حالت عادی باز می گردد. با این حال، اگر به طور مداوم تحت استرس هستید، این هورمون ها در بدن شما باقی می مانند و منجر به علائم استرس می شوند. با گذشت زمان، انباشته شدن این مواد شیمیایی و تغییراتی که آنها ایجاد می کنند می تواند برای سلامتی شما مضر باشد.

اثرات رفتاری و روانی ناشی از استرس

اثرات رفتاری و روانی ناشی از استرس

زمانی که استرس دارید ممکن است احساسات مختلف زیادی داشته باشید، از جمله اضطراب، تحریک پذیری یا اعتماد به نفس پایین، که می تواند شما را به سمت گوشه گیری، بلاتکلیفی یا گریه کردن سوق دهد.

ممکن است دوره‌هایی از نگرانی مداوم، افکار مسابقه‌ای، یا تکرار مکرر موارد مشابه در ذهن خود داشته باشید. افکار مسابقه ای همان الگوهای فکری سریع و اغلب تکراری هستند که می توانند طاقت فرسا باشند. آنها ممکن است بر یک موضوع واحد تمرکز کنند، یا ممکن است چندین خط فکری متفاوت را نشان دهند. ممکن است در مورد یک موضوع مالی یا در مورد یک لحظه شرم آور یا یک فوبیا افکار مسابقه ای داشته باشید. این افکار نیز ممکن است تشدید شوند.

همچنین برخی از افراد تغییراتی را در رفتار خود تجربه می کنند. آنها ممکن است به راحتی عصبانی شوند، غیرمنطقی عمل کنند یا از نظر کلامی یا فیزیکی پرخاشگرتر شوند. این احساسات می توانند از یکدیگر تغذیه کنند و علائم فیزیکی ایجاد کنند، که می تواند حتی احساس بدتری را در شما ایجاد کند.

شناسایی علائم استرس

شناسایی علائم استرس

همه افراد استرس را تجربه می کنند. با این حال، هنگامی که این استرس زندگی، سلامت و رفاه شما را تحت تاثیر قرار می دهد، مهم است که در اسرع وقت با آن مقابله کنید. در حالی که استرس بر روی افراد مختلف تأثیرات متفاوتی دارد، علائم و نشانه های رایجی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:

  • احساس نگرانی یا اضطراب مداوم
  • مشکل در تمرکز
  • نوسانات خلقی یا تغییرات خلقی
  • تحریک پذیری
  • مشکل در آرامش
  • افسردگی
  • عزت نفس پایین
  • کمتر یا بیشتر از حد معمول غذا خوردن
  • تغییر در عادات خواب
  • استفاده از الکل، تنباکو یا مواد مخدر غیرقانونی برای آرامش
  • درد، به ویژه تنش عضلانی
  • اسهال و یبوست
  • احساس تهوع یا سرگیجه
  • از دست دادن میل جنسی

اگر این علائم را برای مدت طولانی تجربه کردید و احساس کردید که زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار می دهد یا باعث ناراحتی شما می شود، با پزشک خود صحبت کنید. از آنها اطلاعاتی در مورد خدمات پشتیبانی و درمان های موجود و مناسب خود بخواهید.

چه چیزی باعث استرس می شود؟

چه چیزی باعث استرس می شود؟

همه انواع موقعیت ها می توانند باعث استرس شوند. رایج ترین آنها شامل کار، مسائل مالی و روابط با شرکا، فرزندان یا سایر اعضای خانواده است. استرس می تواند ناشی از تحولات بزرگ و رویدادهای زندگی مانند طلاق، بیکاری، خانه تکانی و سوگواری باشد یا به دلیل یک سری ناراحتی های جزئی مانند احساس کم ارزش شدن در محل کار یا مشاجره با یکی از اعضای خانواده. گاهی اوقات، هیچ دلیل واضحی وجود ندارد. در نتیجه ممکن است سردرد، تنش عضلانی، درد، حالت تهوع، سوء هاضمه و سرگیجه را تجربه کنید. همچنین ممکن است سریعتر نفس بکشید، تپش قلب داشته باشید یا از دردهای مختلف رنج ببرید. در دراز مدت، ممکن است خود را در معرض خطر حملات قلبی و سکته قرار دهید. در ادامه تعدادی از مهمترین عوامل استرس زا را بررسی می نماییم.

روابط و استرس

در مواقعی که احساس استرس می کنیم روابط، پشتیبان خوبی هستند. با این حال، هر از گاهی افراد نزدیک شما، اعم از شریک، والدین، فرزند، دوست یا همکار، می توانند سطح استرس شما را افزایش دهند. رویدادهایی مانند مشاجرات و اختلافات جزئی مداوم، بحران‌های خانوادگی بزرگ‌تر، مانند رابطه جنسی، بیماری یا سوگ احتمالاً بر طرز فکر، احساس و رفتار شما و در نتیجه بر سطح استرس شما تأثیر می گذارد.

تعادل کار و زندگی و استرس

تعادل کار و زندگی و استرس

فشار کاری به طور فزاینده ای در بریتانیا یکی از بزرگترین عوامل ایجاد استرس در میان جمعیت عمومی است. در حالی که در حال حاضر، میانگین ساعات کار تمام وقت 37 ساعت در هفته است، افزایش اخیر و چشمگیر در ساعات کاری بریتانیا نشان می دهد که این ساعت در حال افزایش است. 20.1 درصد از جمعیت شاغل بریتانیا 45 ساعت یا بیشتر در هفته کار می کنند.

هزینه های انسانی استرس ناشی از کار مدیریت نشده بسیار زیاد است. احساس نارضایتی از مقدار زمانی که در محل کار می گذرانید و بی توجهی به سایر جنبه های زندگی به دلیل کار ممکن است آسیب پذیری شما را در برابر استرس افزایش دهد. افزایش سطح استرس، اگر به موقع رسیدگی نشود، می تواند منجر به فرسودگی شغلی یا مشکلات شدیدتر سلامت روان شود.

مشکلات سلامت روانی مانند اضطراب و افسردگی علت اصلی غیبت های کاری هستند که تا 40 درصد از مرخصی های استعلاجی را تشکیل می دهند. در سال 2008، سلامت روان 442000 مورد بیماری ناشی از کار را با هزینه تخمینی 13.5 میلیون پوند تشکیل می داد. در نتیجه، بیماری روانی در حال حاضر بخش قابل توجهی از بیماری های طولانی مدت و بازنشستگی پیش از موعد را تشکیل می دهد که به عنوان عامل اصلی بیماری برای 20٪ از کارکنان NHS ذکر شده است.

پول و استرس

پول و استرس

نگرانی های مربوط به پول و بدهی فشار زیادی بر ما وارد می کند، بنابراین جای تعجب نیست که آنها تأثیر قابل توجهی بر سطح استرس ما داشته باشند.

اثرات بحران هزینه زندگی در سال 2022 همه را تا حدی تحت تاثیر قرار داده است. یک نظرسنجی از 3000 بزرگسال که توسط بنیاد سلامت روان در نوامبر 2022 انجام شد، نشان داد که از هر ده بزرگسال بریتانیایی یک نفر نسبت به شرایط مالی خود احساس ناامیدی می کند. بیش از یک سوم احساس اضطراب و تقریباً از هر ده نفر سه نفر احساس استرس داشتند.

ترکیب استرس مزمن و بدهی می تواند منجر به افسردگی و اضطراب شود و به عنوان عاملی مرتبط با افکار و تلاش های خودکشی برجسته شده است. مهم است که اگر نگران وضعیت مالی و بدهی خود هستید، سعی نکنید به تنهایی با آنها کنار بیایید.

اگر نگران تأثیر بدهی بر سلامت روحی و جسمی خود هستید، می‌توانید با پزشک عمومی یا یک متخصص سلامت مورد اعتماد صحبت کنید .

استعمال دخانیات، الکل و مواد مخدر و استرس

استعمال دخانیات و الکل

برخی افراد سیگار می کشند، الکل می نوشند و برای کاهش استرس از مواد مخدر استفاده می کنند. اما، این اقدامات اغلب مشکلات را بدتر می کند.

تحقیقات نشان می دهد که سیگار کشیدن ممکن است احساس اضطراب را افزایش دهد. نیکوتین یک احساس آرامش فوری، موقتی ایجاد می کند که می تواند منجر به علائم ترک و هوس شود.

به طور مشابه، افراد ممکن است از الکل به عنوان وسیله ای برای مدیریت و کنار آمدن با احساسات دشوار و کاهش موقت احساس اضطراب استفاده کنند. اما، الکل می تواند مشکلات سلامت روان موجود را بدتر کند. این موضوع می تواند در درازمدت احساس اضطراب و افسردگی بیشتری در شما ایجاد کند. مهم است که محدودیت های توصیه شده را بدانید و مسئولانه بنوشید.

داروهای تجویزی مانند آرام‌بخش‌ها و قرص‌های خواب، که ممکن است به دلایلی تجویز شده باشند، در صورت مصرف طولانی مدت نیز می‌توانند باعث مشکلات روحی و جسمی شوند. مواد مخدر خیابانی ، مانند حشیش یا اکستازی، معمولاً برای اهداف تفریحی مصرف می‌شوند. برای برخی افراد، مشکلات زمانی شروع می شود که بدنشان به مصرف مکرر دارو عادت می کند. این امر منجر به نیاز به افزایش دوز برای حفظ همان اثر می شود.

چگونه می توانید در برابر استرس به خودتان کمک کنید؟

چگونه می توانید در برابر استرس به خودتان کمک کنید؟

استرس یک واکنش طبیعی به موقعیت های دشوار زندگی است، مانند کار، خانواده، روابط و مشکلات مالی. قبلاً اشاره کردیم که مقدار متوسط استرس می تواند به ما کمک کند در موقعیت های چالش برانگیز عملکرد بهتری داشته باشیم، اما استرس زیاد یا طولانی مدت می تواند منجر به مشکلات جسمانی شود. این موضوع می تواند شامل سطوح ایمنی پایین تر، مشکلات گوارشی و روده ای مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا مشکلات سلامت روان مانند افسردگی باشد. بنابراین، مهم است که استرس خود را مدیریت کنیم و آن را در سطح سالم نگه داریم تا از آسیب طولانی مدت به بدن و ذهن خود جلوگیری کنیم.

زمانی که استرس دارید، سعی کنید این مراحل را انجام دهید:

  • متوجه شوید که استرس چه زمانی برای شما مشکل ایجاد می کند. شما باید بین احساس خستگی یا بیماری با فشارهایی که با آن مواجه هستید ارتباط برقرار کنید. هشدارهای فیزیکی مانند عضلات منقبض، خستگی بیش از حد، سردرد یا میگرن را نادیده نگیرید.
  • علل را شناسایی کنید. سعی کنید علل زمینه ای را شناسایی کنید. دلایل احتمالی استرس خود را با یک راه حل عملی گروه بندی کنید، به عنوان مثال دلایلی که به هر حال با گذشت زمان بهتر می شوند و دلایلی که نمی توانید کاری در مورد آنها انجام دهید. سعی کنید استرس در خصوص این دو گروه را رها کنید. در واقع نگرانی در مورد چیزهایی که نمی توانید تغییر دهید یا چیزهایی که خود به خود حل می شوند وجود ندارد.
  • سبک زندگی خود را بررسی کنید. آیا بیش از حد تحمل می کنید؟ آیا کارهایی وجود دارد که انجام می دهید و می توانید آنها را به شخص دیگری واگذار کنید؟ آیا می توانید کارها را با آرامش بیشتری انجام دهید؟ ممکن است لازم باشد چیزهایی را که برای دستیابی به آنها تلاش می کنید اولویت بندی کنید و زندگی خود را دوباره سازماندهی کنید تا سعی نکنید همه چیز را یکجا انجام دهید.

همچنین می توانید به روش های مختلفی از خود در برابر استرس محافظت کنید:

  • سالم بخورید. یک رژیم غذایی سالم خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با رژیم غذایی را کاهش می دهد. همچنین، شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد چگونه غذا بر خلق و خوی ما تأثیر می گذارد. با اطمینان از اینکه رژیم غذایی ما مقادیر کافی از مواد مغذی مغز مانند ویتامین ها و مواد معدنی ضروری و همچنین آب را فراهم می کند، می توان از احساس خوب بودن محافظت کرد. از مصرف کافئین و قند زیاد خودداری کنید.

مدیریت استرس - سالم بخورید

  • مراقب سیگار کشیدن و نوشیدن خود باشید. حتی اگر به نظر می رسد که این اقدامات تنش را کاهش می دهند، این احساسات گمراه کننده هستند زیرا آنها اغلب مشکلات را بدتر می کنند.
  • ورزش کنید. ورزش بدنی می تواند در کاهش استرس بسیار موثر باشد. ورزش به ترشح هورمون‌های خوب مغز کمک می‌کند و احساس رفع استرس و اضطراب را به شما می‌دهد. حتی بیرون رفتن و حضور در هوای تازه و انجام برخی تمرینات بدنی سبک، مانند پیاده روی، یا دوچرخه سواری می تواند کمک کننده باشد.
  • وقت بگذارید. زمانی را برای استراحت اختصاص دهید. گفتن «من نمی‌توانم مرخصی بگیرم» فایده‌ای ندارد اگر بعداً به دلیل بیماری مجبور به مرخصی شوید. ایجاد تعادل بین مسئولیت در قبال دیگران و مسئولیت در قبال خود در کاهش سطح استرس مهم است.
  • هوشیار باشید. مدیتیشن ذهن آگاهی، را می توان در هر مکانی و در هر زمان انجام داد. تحقیقات نشان داده است که مدیتیشن می تواند اثرات استرس، اضطراب و سایر مشکلات مرتبط مانند بی خوابی، تمرکز ضعیف و خلق و خوی خشن را در برخی افراد کاهش دهد.
  • خوابی آرام داشته باشید. کمبود خواب می‌تواند عاملی برای افزایش استرس و اضطراب باشد. سعی کنید مطمئن شوید که استراحت کافی دارید.

مدیریت استرس - خواب آرام داشته باشید

  • مدیتیشن و تمرین ذهنی انجام دهید. تمرین مدیتیشن و نفس‌کشیدن عمیق می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند. برنامه‌های مدیتیشن مثل Headspace و Calm می‌توانند در این زمینه مفید باشند.
  • مدیریت زمان داشته باشید. برنامه‌ریزی زمانی موثر به شما کمک می‌کند تا وظایف را به ترتیب انجام دهید و از احساس شلوغی و تنش جلوگیری کنید.
  • تمرینات تنفسی داشته باشید. تمرینات تنفسی ساده می‌توانند در کنترل استرس و اضطراب مفید باشند. به طور متناوب نفس عمیق بکشید و آن را با آرامی تنفس کنید.
  • مطالعه و یادگیری داشته باشید. مطالعه کتاب‌ها، گوش دادن به پادکست‌های آموزشی و یادگیری مهارت‌های جدید می‌تواند به شما احساس مسلط بودن بدهد و اضطراب را کاهش دهد.
  • تعامل اجتماعی داشته باشید. ارتباط با دوستان و خانواده به شما احساس حمایت و تعلق می‌دهد و از احساس تنهایی جلوگیری می‌کند.
  • مدیریت وظایف و مسئولیت‌ها را جدی بگیرید. ایجاد لیست‌های وظایف و انجام کارها به ترتیب اهمیت به شما کمک می‌کند تا به نحو موثرتری از وقت و انرژی‌تان استفاده کنید و وظایف را به ترتیب اهمیت و اولویت انجام دهید. این روش به شما کمک می‌کند تا از اضطراب و تنش ناشی از انجام وظایف بی‌ترتیب جلوگیری کنید و به ترتیب اولویت به اهدافتان برسید.
  • از تکنیک های مدیریت استرس استفاده کنید. تکنیک‌های مانند تکنیک تفکر مثبت، آگاهی ذهنی (mindfulness)، و تمرینات مربوط به مدیریت استرس می‌توانند مفید باشند.

مدیریت استرس - از تکنیک های مدیریت استفاده کنید

  • گفتگو با دیگران می تواند کمک کننده باشد. گفتگو با دوستان یا خانواده در مورد استرس و اضطراب شما می‌تواند به شما احساس تسلی دهد و راه‌حل‌های جدیدی ارائه کند.
  • مراقبت از خود را اولویت قرار دهید. از خودتان مراقبت کنید و زمانی برای استراحت و آرامش داشته باشید. این اقدام به شما کمک می‌کند تا با استرس روزمره بهتر مقابله کنید.

همچنین، دقت داشته باشید که هر فرد ممکن است به روش‌های مختلفی برای کنترل استرس و اضطراب نیاز داشته باشد. اینکه بهترین راهکار برای شما کدام است، ممکن است با آزمون و خطا پیدا شود.  در نهایت اگر احساس می کنید که به تنهایی برای مدیریت شرایط خود در زمان استرس مشکل دارید، درخواست کمک حرفه ای از یک تراپیست یا روان درمانگر می تواند برای شما کممک کننده باشد. همچنین مهم است که در اسرع وقت در این زمینه اقدام کنید تا هرچه سریعتر با علل استرس مقابله نموده و در مورد راه هایی برای بهتر شدن مشاوره بگیرید.

بیش از 100 نکته از شما برای مدیریت استرس

بیش از 100 نکته از شما برای مدیریت استرس

مایلیم از همه کسانی که نکات درخشانی در مورد نحوه مدیریت استرس ارائه کردند تشکر کنیم. راهکار هر کس در این شرایط متفاوت است و آنچه برای یک فرد کار می کند ممکن است برای دیگری جواب ندهد. در اینجا 101 نکته وجود دارد، آنچه برای شما مفید است را بیابید و آن را امتحان کنید.

  • ملاقات با یک دوست.
  • 10 دقیقه در روز را برای استراحت و جمع آوری افکارم کنار بگذارید.
  • تماشای مناظره های تلویزیونی آخر شب که به واقعیت های جهان می پردازد.
  • گوش دادن به موسیقی آرامش بخش.
  • تماشای فیلم های خنده دار.
  • قدم زدن در حومه شهر.
  • رفتن به باشگاه.
  • ریلکس کردن در حمام با روغن اسطوخودوس.
  • مدیتیشن.
  • راه رفتن با سگم.
  • خوابیدن بیشتر.
  • دعا كردن.
  • خواندن کتاب برای دور کردن حواس خود از افکار استرس زا.
  • یک کار خوب برای دیگری انجام دهید.
  • نامه ای به کسی بنویسید تا احساسات خود را به گوش دیگران برسانید، اما در واقع آن را ارسال نکنید.
  • نقاشی یا طراحی.
  • یک نوبت ماساژ رزرو کنید یا در یک اسپا با یک دوست وقت بگذرانید.
  • فهرستی از کارهایی که باید انجام دهید بنویسید و در حین انجام آن‌ها را خط بزنید.
  • گوشی را خاموش کنید و برای خودتان وقت بگذارید.
  • کاری را که دوست دارید با خانواده یا دوستان انجام دهید مانند رفتن به یک نمایش، طبیعت و …
  • در اتاق خود با موسیقی مورد علاقه خود  برقصید.
  • با یکی دیگر از دوستان خود به خانه دوست دیگری بروید.
  • بیرون بروید و با افراد جدید آشنا شوید.
  • به کلاس یوگا بروید.
  • احساسات و عواطف خود را با یک فرد مطمئن بیان کنید.
  • با افراد مثبت اطرافتان وقت بگذرانید.
  • یک فنجان داغ از یک دمنوش شگفت انگیز، یک دفتر خاطرات و یک خودکار.
  • یک وعده غذایی سالم بخورید و از کافئین پرهیز کنید.
  • نزدیک شدن به طبیعت به عنوان مثال پیاده روی در ساحل و مشاهده غروب خورشید.
  • برنامه مورد علاقه خود را در تلویزیون تماشا کنید.
  • فقط چند دقیقه برای فکر کردن به چیزهای خوشایند به خود زمان بدهید.
  • به دستاوردهایی که در یک روز به دست آورده اید فکر کنید، نه به کارهایی که انجام نداده اید.
  • به نمایش‌ها، اپراها و کنسرت‌های نشاط‌ آور بروید.
  • با یک کتاب عالی به رختخواب بروید.
  • یک مهمانی شام برگزار کنید.
  • به کسی که احساس ناراحتی می کند، روحیه دهید.
  • مدتی را صرف کارهایی کنید که از آن لذت می برید، نمایید مانند باغبانی
  • با کامپیوتر بازی کنید
  • از به تعویق انداختن کارها خودداری کنید
  • یک مکان ساکت پیدا کنید و سعی کنید یک خاطره شاد را تجسم کنید
  • یک کار خلاقانه مانند بافتن انجام دهید
  • یک ساز هر چند ساده بنوازید
  • با حیوان خانگی خود بازی کنید
  • هوای تازه بخورید
  • با خود مهربان باشید
  • خنده!
  • برای خرید و دیدن ویترین ها بیرون بروید
  • داستان های کوتاه بنویسید
  • با یکی از عزیزان تماس بگیرید
  • با یک غریبه صحبت کنید
  • با دوستان خود در اسکایپ یا فیس بوک چت کنید
  • استراحت کنید، حتی یک استراحت کوتاه هم می تواند تفاوت ایجاد کند
  • چیزی بخورید یا بنوشید که از آن لذت می برید
  • یک نوزاد را در آغوش بگیرید (در حالت ایده آل که می شناسید – نوازش با خواهرزاده یا برادرزاده ام برای استرس آور شگفت انگیز است)
  • با کودکان وقت بگذرانید (آنها واقعاً همه چیز را در زمان حال میبینند، مانند “وای چه ابر جالبی در آسمان است” و چیزهای ساده ای را به شما یادآوری می کنند که خیلی وقت است شما را متحیر نمیکند.
  • تصور کنید در دوره ای متفاوت زندگی می کنید، شاید زمان جنگ یا قبل از اختراع ماشین ها و قطارها و زندگی چقدر سخت تر خواهد بود.
  • کیک پختن
  • نشستن در یک کافه با یک فنجان چای و یک مجله
  • برای شنای آرامش بخش بروید
  • روی یک نیمکت پارک بنشین و دنیا را تماشا کن
  • یک اتاق یا کمد را مرتب کنید (ممکن است برای دیگران استرس زا باشد، اما به نظر من آرامش بخش است!)
  • به مدت دو دقیقه عمیق نفس بکشید و روی نفس های خود تمرکز کنید
  • چیزی بسازید – یک روسری ببافید.
  • فهرستی از دلایلی که باید در زندگی راضی باشید بنویسید
  • یک دقیقه برای کشش بدن خود وقت بگذارید
  • از یک عطر اتاق آرامش بخش یا شمع معطر استفاده کنید تا حس خوبی ایجاد کنید
  • تمرین تای چی انجام دهید
  • نگاهی به عکس های خاطرات خوش بیندازید
  • یک فنجان چای بنوشید
  • فکر کردن به چیزی که منتظرش هستید یا چیزی که سرگرم کننده بوده است
  • به سینما بروید
  • دوچرخه سواری انجام دهید
  • به آواز پرندگان گوش دهید
  • به خودتان یادآوری کنید که می تواند بدتر باشد و برکات خود را بشمارید
  • بازی های رومیزی با خانواده خود انجام دهید
  • آهنگ مورد علاقه اتان را پخش کنید و با صدای بلند با آن بخوانبد
  • تمیز کردن!
  • تمرین خوشنویسی کنید
  • به نظر من جابجایی اثاثیه در خانه بسیار آرامش بخش است
  • برای یکی از عزیزان خود نامه بنویسید
  • با فرزندانتان بازی کنید
  • چند برنامه را در تلویزیون تماشا کنید.
  • برای دویدن در پارک بیرون بروید.
  • داوطلب شدن در پناهگاه بی خانمان های محلی برای کمک
  • سودوکو یا جدول کلمات متقاطع بازی کنید.
  • به حیوانات خیابانی غذا بدهید.
  • به کلاس سالسا یا هر رقص دیگری بروید.
  • یک نوازش یا بغل از شخصی که برایتان ارامش بخش است بگیرید.

مقالات مرتبط

نظر شما چیه؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام
ما در روزهای کاری از ساعت 8 تا 16 پاسخگو هستیم،
بفرمایید چطور می‌تونم کمکتون کنم؟