قانون 17-52: راهی برای افزایش تمرکز و بهره‌وری در مدیریت زمان

قانون 17-52: راهی برای افزایش تمرکز و بهره‌وری در مدیریت زمان

در دنیای پرسرعت امروزی، مدیریت زمان یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که هر فرد موفق باید آن را بداند. یکی از الگوهایی که برای افزایش تمرکز و بهره‌وری در مدیریت زمان پیشنهاد می‌شود، قانون 17-52 است. این قانون مفهومی ساده است که می‌تواند در بهبود تمرکز و انجام کارها با بهترین عملکرد مفید باشد.

مفهوم قانون 17-52

قانون 17-52 بر اساس یک ایده ساده است: برای داشتن تمرکز و بهره‌وری بیشتر در انجام کارها، به مدت 52 دقیقه بر انجام کاری تمرکز کنید و سپس 17 دقیقه را به استراحت و استرداد انرژی بپردازید. این الگو به شما کمک می‌کند تا ذهن خود را پاکسازی کنید، از خستگی فیزیکی و روانی کاسته و بعداً با انرژی بیشتر به کارتان ادامه دهید. ایده پشت این متد نیز این است که شما نهایتا می‌توانید ۵۲ دقیقه متمرکز بمانید و پس از این مدت نیاز به استراحت دارید. برخی افراد بر این عقیده‌‌اند که این روش از تکنیک پومودورو کارایی بیشتری دارد زیرا انعطاف آن بیشتر است. در این روش حتی  اگر کارهایتان را در ۵۲ دقیقه تمام نکنید همچنان می‌توانید برای ۱۷ دقیقه به استراحت بپردازید.

از طرفی برخی دیگر معتقدند که تکنیک پومودورو از این روش بهتر است زیرا در ۵۲ دقیقه انسان وقت بیشتری برای اهمال‌کاری دارد. همچنین چون زمان استراحت آن طولانی‌تر است برای برگشت به کار اصلی به انرژی و انگیزه بیشتری نیاز دارید. در کل برای این‌که بین این دو روش انتخاب کنید باید با هر دو روش آشنا شوید، هر دو را انجام دهید و در نهایت از هرکدام که برای شما اثربخش‌تر بود به عنوان شیوه اصلی در مدیریت زمانتان بهره مند شویذ.

چگونگی اجرای قانون 17-52

همانگونه که چیش تر هم اشاره شد یکی از الگوهایی که به شما کمک می‌کند تا تمرکز خود را بهبود بخشیده و بهره‌وری بیشتری در کارهای خود داشته باشید، قانون 17-52 است. در ادامه، با راهنمای کاملی برای اجرای این قانون آشنا خواهید شد تا بتوانید از این الگوی موثر در مدیریت زمان خود بهره‌برداری کنید.

  • تنظیم زمان: برنامه‌ریزی و تعیین زمان دقیق برای اجرای این الگو از اهمیت بالایی برخوردار است. بهتر است زمان برای هر دوره 17-52 را به‌طور دقیق تعیین کنید و از زنگ‌ هشدار گوشی و ساعت یا تایمر استفاده کنید.
  • تمرکز: در طول 52 دقیقه اول، کاملاً به کار خود متمرکز شوید. تمام توان ذهنی و فیزیکی خود را برای انجام کار مورد نظرتان به کار بگیرید.
  • استراحت: بعد از گذشت 52 دقیقه، زمان استراحت و انجام فعالیت های غیر مرتبط با کار شما به مدت 17 دقیقه است. می‌توانید آب بنوشید، قدم بزنید، با همکارانتان گپ بزنید، یک خوراکی خوشمزه انرژی بخش بخورید، یا حتی مدیتیشن کوتاهی انجام دهید.
  • تجدید انرژی: در این بازه زمانی، هدفتان تجدید انرژی است. به ذهن و بدن خود فرصتی بدهید تا بیشترین بهره را از استراحت ببرند.
  • تداوم: این الگو را به صورت تکراری در طول روز برنامه‌ریزی کنید و با دقت به تقویت تمرکز و بهره‌وری خود بپردازید.

مزایا و معایب

با توجه به مزایا و معایب تکنیک 17-52، که در ادامه بررسی خواهیم کرد می‌توانید این الگوی مدیریت زمان را به طور هوشمندانه در زندگی خود اجرا کنید و به بهبود تمرکز، بهره‌وری و کیفیت زندگی خود برسید.

مزایا:

  • افزایش تمرکز در کار و عملکرد: با تقسیم زمان به صورت مداوم، قابلیت تمرکز شما به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. زمانی که به ازای هر سیکل کاری، یک سیکل استراحت نیز برای خود ایجاد کنید، به ذهن خود اجازه می‌دهید به منظم‌سازی افکار خود پرداخته و آشفتگی درونی خود را تا حد امکان از بین ببرید.
  • کاهش خستگی جسمی و روحی: استراحت منظم در طول روز، خستگی را کاهش داده و انرژی شما را بالا می‌برد. گردن، دست، چشم، ستون فقرات و سایر اعضای بدن ما برای اینکه 8 ساعت متوالی در جایی ساکن باشد ساخته نشده است، همچنین مغز ما نیز برای تمرکز هشت ساعت در یک زمان ساخته نشده است؛ بهترین راه برای تجدید دامنه توجه، و تمدید قوای جسمانی، استراحت است.
  • افزایش بهره‌وری: استراحت کافی می‌تواند به شما کمک کند تا با نیروی بیشتری به کارهای خود بپردازید و عملکرد بهتری داشته باشید. چراکه کار برای مدت طولانی می تواند برای سطح درگیری شما با یک کار خاص مضر باشد. تکرار کارها منجر به بی حوصلگی شناختی می شود که به نوبه خود توانایی شما را برای پیشرفت در هر کاری که انجام می دهید متوقف می کند.
  • بهبود قابل توجه روابط: شاید در ابتدا بی ربط به نظر برسد اما وقتی اندکی دقیق شوید پی خواهید برد که این نوع عملکرد بر روی سلامت روحی و روانی ما تاثیر مثبت می‌گذارد، حال خوب‌تری را برای ما به همراه می‌آورد، پیشرفت‌های کاری را بروز می‌دهد و همین امرسبب می‌شود که هم حس و حال بهتری برای برقراری ارتباط با دیگران داشته باشیم، هم دیگران از عملکرد ما راضی باشند و بازخوردهای مثبتی را به ما منتقل کند.

معایب:

  • نیاز به پایبندی: برای دستیابی به نتایج بهتر، نیاز به پایبندی به الگوی زمان بندی مشخص شده است.
  • ممکن است به چالش کشیده شود: برخی افراد ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند که باعث شکست الگوی 17-52 شوند، مثلاً در مواردی که کاری مورد نظر زمان بیشتری برای انجام نیاز دارد.

سخن پایانی

در پایان این را نیز بدانید که یک فرد نمی تواند در تمام روز ۱۰۰% بهره وری داشته باشد. اگر برنامه‌ی شما این باشد که به همان اندازه که می‌خواهید از هر دقیقه حداکثر استفاده را ببرید، باید بدانید که این کار از نظر انسانی ممکن نیست. تمرکز مانند یک عضله است: برای اینکه بتواند به خوبی کار کند نیاز به استراحت دارد و نباید بیش از حد کار کند. در غیر این صورت به سادگی می سوزد و زمان بیشتری طول می کشد تا دوباره به اوضاع و روال قبل برگردد. پس مانند هر موضوع دیگری در زندگی همواره به یاد داشته باشید که تعادل بین کار و استراحت کاری را رعایت کنید.

مقالات مرتبط

نظر شما چیه؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام
ما در روزهای کاری از ساعت 8 تا 16 پاسخگو هستیم،
بفرمایید چطور می‌تونم کمکتون کنم؟