مدیریت تغییرات و غلبه بر ترس از تغییر در محل کار

مدیریت تغییرات و غلبه بر ترس از تغییر در محل کار

لاوکرافت این جملات را در دهه 1920 نوشت، اما آنها هنوز هم صادق هستند به ویژه در محل کار!

“بسیاری از ما ناامیدانه خواهان تغییر در محل کار هستیم، با این حال وقتی این تغییر اتفاق می‌افتد، احساس ناراحتی و وحشت می‌کنیم. اما تغییر اجتناب ناپذیر است (و برای بقا و شکوفایی کسب و کارها ضروری است)، بنابراین باید یاد بگیرید که چگونه بر این ترس ها غلبه کنید.”

این مقاله حاصل بحث و بررسی با پنج متخصص در حوزه کسب و کار است. در پایان این مقاله خواهیم فهمید چرا افراد به عنوان یک کارمند از تغییر می ترسند. انواع تغییراتی که بیشتر از همه از آن می ترسند، چیست و چگونه می توانند بر این ترس ها غلبه کنند.

مایکل کار، نویسنده و سخنران تجاری بین المللی می گوید: «مردم زیادی هستند که به دلایل مختلف از تغییر در محل کار می ترسند. ترس از شکست، ترس از موفقیت، ترس از احمق به نظر رسیدن و ترس از ناشناخته ها و ابهامات.”

فیلیس مافسون مشاور و کوچ مشاغل می افزاید: «آنها می گویند تنها کسی که واقعاً تغییر را دوست دارد نوزادیست که خودش را خیس کرده است و شدیدا دوست دارد پمپرز او را عوض کنند. چرا؟ مافسون معتقد است که ما بنده عادت هستیم و تغییرات در کار ما را از منطقه امن خود خارج می‌کند. بسته به اینکه ما تغییر را چگونه می بینیم و چگونه توسط مدیریت به ما ارائه می شود، می تواند کم و بیش استرس زا باشد و ترس های مختلفی را ایجاد کند.

مدیریت تغییرات و غلبه بر ترس از تغییر در محل کار

دکتر تامار چانسکی، نویسنده کتاب رهایی از اضطراب، با این موضوع موافق است. او می‌گوید تغییرات در محل کار یکی از مهم‌ترین عوامل استرس‌زای زندگی است که فرد می‌تواند تجربه کند. نحوه پیشرفت ما در ذهنمان، از طریق روتین و قابل پیش بینی بودن اتفاقات است. این روتین حس کنترل را در انسان ایجاد می کند. به همین دلیل وقتی تغییرات بزرگی رخ می دهد، ناگهان در وضعیت عدم اطمینان قرار می گیریم.

سارا منکه، موسس و مدیر اجرایی پریمیر می‌گوید: “اکثر کارمندان به تغییرات درونی در محیط کار خود با عصبانیت و مقاومت پاسخ می‌دهند، زیرا تغییر برای اکثر افراد سوالاتی را در مورد مشارکت آنها در کارشان ایجاد می‌کند و آن‌ها آن را با منفی‌گرایی مرتبط می‌کنند. آنها فکر میکنند، من چه کاری را اشتباه انجام می دهم که کارفرمای من فکر می کند همه چیز باید تغییر کند؟ ”

جویس کی. رینولدز ، یک کوچ و مشاور تخصصی در حوزه کسب و کار، معتقد است برای عصبی کردن کارکنان نیازی به تغییرات بزرگ نیست. حتی کوچک‌ ترین تغییرات، می‌توانند محل کار کنونی را به هم بریزند.

 چه نوع تغییراتی واقعاً کارمندان را می ترساند؟

 چه نوع تغییراتی واقعاً کارمندان را می ترساند؟

رینولدز می‌گوید که تغییر شرح‌ شغل ها،  ترفیع‌ها، عدم استخدام و کاهش بودجه ممکن است در صدر فهرست تغییرات ناراحت‌کننده محل کار قرار گیرند.

استور رابینز، مشاور اجرایی و سازنده 10 پادکست برتر تجاری، می‌افزاید: “من تصور می‌کنم اعصاب خردکن‌ترین تغییرات، شایعه اخراج یا فروش شرکت باشد، در واقع هر چیزی که باعث ترس از بیکاری شود.”

چانسکی معتقد است سازمان‌دهی مجدد، تغییر در مدیریت، و تغییر در مسئولیت‌های شغلی، همگی می‌توانند زنگ خطر را به صدا درآورند، زیرا ممکن است نشان دهند که خود شغل نیز ممکن است در خطر باشد. مدیریت جدید اضطراب های مختلفی را ایجاد می کند. آیا رئیسم را دوست خواهم داشت؟ آیا رئیس من از من خوشش خواهد آمد؟ آیا برای کاری که انجام می دهم ارزش قائل می شود؟ آیا در تصمیم گیری ها نظری خواهم داشت؟ آیا باید از نقطه اول شروع کنم و ارزش خود را ثابت کنم یا به من احترام گذاشته می شود؟

کر با این موضوع موافق است. به اعتقاد او، رئیس جدید بسیاری از کارکنان را عصبی خواهد کرد. سرپرست مستقیم یک کارمند به طور بالقوه می تواند تأثیر زیادی بر سطح شادی و استرس او داشته باشد. کل پویایی دفتر می تواند با یک رئیس یا مدیر جدید به طرز چشمگیری تغییر کند و اغلب، حتی زمانی که کارمندان از رئیس فعلی خود نیز راضی نیستند، اما باز هم به این اصل قدیمی پایبند هستند و با حضور رئیس جدید دچار استرس می شوند.

در ابتدا از تغییرات محل کار کمی ترسیده، گیج یا ناآرام می شویم. در واقع، زمانی که همه چیز از کنترل ما خارج می شود، احساس کلافگی و ناراحتی کاملاً طبیعی است. مبارزه با تغییر، ارائه نگرش منفی یا نادیده گرفتن تغییرات، موفقیتی برای کارکنان به همراه نخواهد داشت. بلکه کارمند بالغ و باهوش ترس خود را مدیریت می کند و به دنبال راه هایی برای سازگاری با تغییر و شکوفایی در محیط جدید است.

چانسکی با این نظر موافق است و می گوید: “طبیعی است که نسبت به تغییر تا حدودی ترسیده باشیم، زیرا ما به تغییر و عدم اطمینان حاصل، این گونه پاسخ داده ایم که گاها می تواند به اضطراب ترجمه شود.” او می گوید، اجازه ندهید که این موضوع، بی اندازه شما را درگیر کند. اگر مشغول فاجعه سازی سناریوهای مختلف در مورد شغل خود هستید، اطلاعات مهمی را در مورد آنچه از شما انتظار دارند، و آنچه می توانید برای یادگیری و تسلط بر چالش های موقعیت جدید انجام دهید را از دست می دهید.”

نکاتی برای غلبه بر ترس از تغییر در محل کار

نکاتی برای غلبه بر ترس از تغییر در محل کار

در اینجا 12 نکته برای غلبه بر ترس از تغییر در محل کار آورده شده است:

ترس های خود را بپذیرید.

رابینز می گوید: “وقتی از تغییر می ترسید، ترس های خود را روی کاغذ بنویسید تا آنها را به شکلی عینی داشته باشید و بتوانید روی آنها تمرکز نکنید.” «سپس هر یک را مرور کنید و یادداشت کنید که در صورت بروز ترس، چه کاری انجام خواهید داد. دانستن اینکه شما یک برنامه پشتیبان دارید می تواند اضطراب احساسی را از بین ببرد.”

 احساسات خود را بپذیرید و به دنبال حمایت باشید.

مافسون می‌گوید: وقتی در حال گذراندن دوران گذار هستید، طبیعی است که احساس ناراحتی کنید. بسته به تغییر ممکن است با از دست دادن همکاران، پروژه، اعتبار یا به سادگی روال منظم قبلی خود رو به رو شوید. ممکن است ترس های مختلفی را تجربه کنید. انتظارش را داشته باشید و احساسات خود را بپذیرید و برای به اشتراک گذاشتن تجربیات، واکنش ها و احساسات خود با دیگران با افراد قابل اعتماد خود در ارتباط باشید. صحبت کردن با همکاران، شریک زندگی، دوستان، احساس بهتری به شما می دهد و به شما یادآوری می کند که تنها نیستید.

تغییر را بپذیرید.

تغییر را بپذیرید.

رینولدز می گوید اولین و مهمترین کاری که باید در صورت وجود تغییرات ناراحت کننده انجام داد، پذیرش آن است. “شناخت و پذیرش تغییر اولین گام برای مدیریت آن خواهد بود.”

 “زمان نگرانی” را تعیین کنید.

چانسکی می‌گوید: نگرانی با بهره‌وری، خلق و خو و روحیه تداخل می‌کند – بنابراین اجازه ندهید که به هر روز کاری شما سرایت کند. اگر در مورد تغییرات نگران هستید، هر روز زمانی را تعیین کنید که بر روی آن ترس ها تمرکز کنید – ترجیحاً خارج از زمان کاری. اما از آن زمان برای غلبه بر این ترس ها نیز استفاده کنید.

 ارتباط برقرار کنید.

 ارتباط برقرار کنید.

کر می‌گوید: «ارتباطات به دنبال برقراری ارتباطات بیشتر ایجاد می شود». او می گوید که برقراری  ارتباط نمی تواند یک فکر دوم باشد یا به شخص دیگری یا بخش خاصی منتقل شود. دوران تغییرات بزرگ نیازمند تلاش گروهی و هماهنگ از سوی همه رهبران [و کارمندان] برای داشتن ارتباطات عالی است. هر شکافی در ارتباط بلافاصله با شایعات پر می شود که نهایتا باعث سوتفاهم و تنش بیشتر در کل مجموعه است. اگر کارمندان به طور مؤثر و درست ترس های خود را به همکاران و رهبران سازمان خود منتقل کنند، می توان این نگرانی ها را از طریق ارتباط بیشتر برطرف و آرام کرد.

مثبت بمانید.

مافسون می‌گوید ترس می‌تواند از ایجاد سناریوهای منفی (یا حتی فاجعه‌بار) درباره آینده در ذهن شما ناشی شود. به عبارت دیگر، اضطراب و ترس‌های متعاقب آن تا حد زیادی ناشی از نگاه شما به تغییر است. چگونه تغییر آینده را برای خود توصیف می کنید؟ باورهای منفی شما در مورد این تغییر چیست و چگونه با تغییر برخورد می کنید؟ به موقعیت های گذشته فکر کنید که مجبور بودید با تغییر دست و پنجه نرم کنید. درباره زمان‌هایی که در گذشته با موفقیت در مسیر تغییرات پیمایش کرده‌اید، از خود سؤال کنید. وضعیت چطور بود؟ چگونه این موضوع را مدیریت کردید؟ چه چیزی برای شما در نحوه مدیریت آن کار کرد؟ آیا از دوستان خود حمایت دریافت کردید؟ آیا در جستجوی راه حل فعال بودید؟ چه ویژگی های شخصی را نشان دادید که به شما کمک کرد؟ پیگیر بودید؟ صبوربودید؟ واقع نگر و عمیق بودید؟ شجاع بودید؟

بدانید که در مسیر تغییر بودن چگونه کار می کند و انتظارات واقع بینانه داشته باشید.

چانسکی می‌گوید وقتی به داخل استخر می‌پرید، معمولاً در ابتدا احساس خوبی به شما دست نمی‌دهد. سپس چند دقیقه بعد (با فرض اینکه در آنجا بمانیم) احساس بهتری دارد. آیا کسی استخر را گرم کرده است؟ یا تنظیم دما انجام دادیم؟ خیر ما ظرفیت تطبیق با تغییرات را داریم، اما این موضوع زمان می‌برد.

 انعطاف پذیر باشید.

منکه می گوید، برای انجام هر کار جدیدی که ممکن است همراه با تغییر باشد، انعطاف پذیر و در دسترس باشید. “درباره فرصتی که برای مقابله با چالش های جدید و فراتر از انتظارات به دست می آید، دیدگاه مثبتی داشته باشید.” چانسکی نیز با این نظر موافق است. او می گوید که با دیدی بازنسبت به یادگیری از آن تغییر نزدیک شوید. حتی اگر چیز جدیدی را در سیستم دوست نداشته باشید، اگر انعطاف پذیر باشید، مردم می خواهند با شما کار کنند و شانس بیشتری برای تغییر وجود دارد. اگر به اصطلاح یک ماشین خشمگین باشید، هیچ کس نمی خواهد که پشت شما یا هم تیمی شما باشد.

 درگیر تغییر شوید.

رابینز می‌گوید: اگر یک برنامه بهداشتی جدید در راه است و می‌ترسید که آن چیزی که نیاز دارید نباشد، داوطلب ورود به کمیته‌ای که برای ساختاردهی مزایای جدید تشکیل شده است، شوید. اگر کمیته ای وجود ندارد، آن را پیشنهاد دهید. اگر به ایجاد تغییر کمک می کنید، منطق را درک خواهید کرد و چیزی برای ترس وجود نخواهد داشت.

 استرس خود را کاهش دهید.

مافسون می‌گوید یکی از روش‌های بسیار مؤثر برای کاهش استرس در محل کار، مدیتیشن است. این  کار فقط چند دقیقه طول می‌کشد و در محل کار قابل انجام است. اگر دفتر خصوصی ندارید، می‌توانید در ماشین یا حتی در حمام هر زمان که احساس تنش می‌کنید مدیتیشن کنید – هر جایی که می‌توانید تنها و بدون دغدغه باشید. مدیتیشن منظم باعث می شود احساس آرامش بیشتری داشته باشید. او می‌گوید: توصیه می‌کنم صبح و عصر و هر زمان که اضطراب شما در طول روز افزایش یافت، مدیتیشن را تمرین کنید.

 ارزش خود را افزایش دهید.

رابینز می‌گوید: زمان بگذارید تا بدانید که چقدر در سازمان ارزشمند تلقی می‌شوید، سپس برای یافتن راه‌هایی برای ارزشمندتر شدن تلاش کنید». کارمندان ارزشمند معمولاً تغییرات را بدون آسیب یا حتی بهتر از قبل پشت سر می گذارند.

به کار ادامه دهید.

گاهی اوقات در سازماندهی مجدد، مدتی طول می کشد تا دامنه یا حتی ویژگی های شغل شما به وضوح مشخص شود. چانسکی می گوید: هر کاری می توانید انجام دهید. “کار به شما احساس هدفمند بودن و موفقیت می دهد، این موضوع بخشی از حفظ روحیه شما در طول سازماندهی مجدد خواهد بود، و خوب چیزی است که برای آن پول می گیرید.

مقالات مرتبط

نظر شما چیه؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام
ما در روزهای کاری از ساعت 8 تا 16 پاسخگو هستیم،
بفرمایید چطور می‌تونم کمکتون کنم؟