چگونه از شکست‌ها بهبود یابیم؟

چگونه از شکست‌ها بهبود یابیم؟

شکست ها در زندگی اجتناب ناپذیر هستند، و به هیچ عنوان قرار نیست اعتماد به نفس شما را از بین ببرند. چه با یک چالش شخصی رو به رو شوید چه با یک چالش حرفه ای، می توانید از آن عبور کرده و از تجربه خود بیاموزید. در این مقاله، نکات عملی را یاذ می گیرید که به شما کمک می کند تا از سختی ها نجات پیدا کنید و عزت نفس خود را افزایش دهید.

1. احساسات خود را بپذیرید

اولین قدم برای بهبودی پس از یک شکست این است که احساس خود را نسبت به آن بپذیرید. احساسات خود را سرکوب یا انکار نکنید، زیرا می تواند بر سلامت روحی و جسمی شما تأثیر بگذارد. در عوض، آنها را به روشی سالم بیان کنید، مانند صحبت کردن با یک دوست مورد اعتماد، نوشتن یا گریه کردن در صورت نیاز. شما بایستی مهربان بودن با خود را بیاموزید همچون زمانی که با سایرین در زمان شکست شان با صبر و مهربانی و همدردی رفتار می کنید. با تصدیق احساسات خود می توانید آنها را تحلیل کرده وبه مسیرتان ادامه دهید.

2. دیدگاه خود را مجدداً احیا کنید

گام دوم برای بازیابی خود پس از شکست این است که دیدگاه خود را مجدداً بازسازی کنید. اجازه ندهید یک رویداد منفی شما یا آینده شما را تعریف کند. در عوض، سعی کنید آن را فرصتی برای رشد و پیشرفت خود بدانید. از خود بپرسید که چه چیزی می توانید از موقعیت فعلی یاد بگیرید، چگونه می توانید از آن به نفع خود استفاده کنید و دفعه بعد چه کارهایی را می توانید متفاوت انجام دهید. با احیای مجدد دیدگاه خود، می توانید یک چالش را به یک شانس تبدیل کنید. تعریف مجدد هر نوع شکست به عنوان یک تجربه یادگیری همیشه برای ایجاد انعطاف پذیری و آماده شدن برای چالش بعدی مفید است.

3. به دنبال پشتیبانی باشید

سومین گام برای بهبودی از یک شکست، جستجوی حمایت است. خود را منزوی نکنید و از مبارزه خود خجالت نکشید. در عوض، با افرادی ارتباط برقرار کنید که به شما اهمیت می دهند و می توانند همچنان مشوق شما باشند، نصیحت یا کمک کنند. همچنین می‌توانید به یک گروه پشتیبانی بپیوندید، یک مربی پیدا کنید یا در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر به دنبال مشاوره حرفه‌ای باشید. با جستجوی حمایت، می توانید کمتر احساس تنهایی کنید و بیشتر احساس قدرت کنید. فرد حامی، به شما اجازه می دهد تا بدون قضاوت شدن، در صورت نیاز صحبت کنید و از مشاوره آنها بهره ببرید.

4. اقدام کنید

چهارمین گام برای بهبودی پس از شکست، اقدام است. به گذشته فکر نکنید و از اهداف خود دست نکشید. در عوض، برای غلبه بر مانع و دنبال کردن رویاهای خود برنامه ریزی کنید. برنامه خود را به مراحل کوچک و قابل مدیریت تقسیم کنید و پیشرفت خود را جشن بگیرید. همچنین می‌توانید اهداف یا چالش‌های جدیدی را تعیین کنید که به شما انگیزه و الهام بخش می‌دهد. با اقدام، می توانید اعتماد به نفس و کنترل خود را به دست آورید.

5. شکرگزاری را تمرین کنید

پنجمین گام برای عبور از یک شکست، تمرین شکرگزاری است. روی چیزهایی که کمبود دارید یا اشتباهی رخ داده تمرکز نکنید. در عوض، قدر چیزهایی را که دارید و درست انجام داده اید، بدانید. فهرستی از چیزهایی که به خاطر آنها سپاسگزار هستید، مانند سلامتی، خانواده، دوستان یا دستاوردهایتان، تهیه کنید. همچنین می توانید از دیگرانی که از شما حمایت کرده اند یا به شما کمک کرده اند، قدردانی کنید. با تمرین شکرگزاری، می توانید روحیه و خوش بینی خود را تقویت کنید. تمرکز بر داشته ها در مقابل نداشته ها باعث می شود که شما سریع تر به روتین خود و ادامه مسیر باز گردید.

6. با خود مهربان باشید

قدم ششم برای بهبودی از یک شکست این است که با خودتان مهربان باشید. خود را به خاطر شکست مورد انتقاد قرار ندهید و سرزنش نکنید. درعوض، با دلسوزی و احترام با خود رفتار کنید. نقاط قوت و دستاوردهای خود را بشناسید و تلاش ها و اهداف خود را تصدیق کنید. همچنین می توانید کاری انجام دهید که باعث خوشحالی شما شود، مانند گوش دادن به موسیقی، خواندن کتاب یا پیاده روی حتی در طبیعت. با مهربانی با خود، می توانید زخم های خود را التیام بخشید و عزت نفس خود را بازیابی کنید. فراموش نکنید که هرگز خود را به خاطر اشتباهات یا شکست هایی که در راستای آن، همه تلاش خود را صادقانه به کار بسته اید سرزنش نکنید.

 

مقالات مرتبط

نظر شما چیه؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code

گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام
ما در روزهای کاری از ساعت 8 تا 16 پاسخگو هستیم،
بفرمایید چطور می‌تونم کمکتون کنم؟