3 راهکار افزایش فروش در سوپرمارکت که صاحبین سوپرمارکت ها باید انجام دهند

افزایش فروش در سوپرمارکت

با توجه به شرایط رقابتی بازار، افزایش فروش در سوپرمارکت نیاز به راهکار و تکنیک‌های جدید دارد. این 3 راهکاری که برای افزایش فروش در سوپرمارکت در این مقاله ارائه می‌دهیم، راهکارهای پر اهمیتی است که صاحبین سوپرمارکت یا فروشگاه‌ها باید به آن توجه کافی داشته باشند.

سوپرمارکت جزء مشاغلی است که ساعات کاری زیادی دارد. به این ساعت کاری زیاد و بعضا شبانه روزی هم می توان دید مثبت داشت و هم دید منفی. منفی به این دلیل که همیشه باید سرکار باشند و نگاه مثبت به این دلیل که همیشه درآمد زایی دارید. هرچند این ساعت کاری زیاد را با راهکارهایی می‌توان مدیریت کرد.

3 راهکار برای افزایش فروش در سوپرمارکت

1- شناسایی مشتریان

مشکلی که در بسیاری از فروشگاه ها و سوپرمارکت ها وجود دارد این است که اغلب آن‌ها نمی‌توانند مشتری خود را شناسایی کنند. و معتقد هستند مشتری به فردی می‌گویند که وارد مغازه می‌شود و در ازای کالایی که می‌خرد پول پرداخت می‌دهد.

این تصور کاملا اشتباه است. شما فقط از طریق مشتریانی که وارد مغازه می‌شوند و کالا می‌خرند، سود به دست نمی‌آورید . یکی دیگر از راه‌هایی که باعث کسب سودو افزایش فروش شما می‌شود، اهمیت دادن به ویزیتورهاست. ویزیتورهایی که هر روز با معرفی محصولات جدید و خاص و پروموشن‌ها می‌توانند وزنه‌ی سنگینی برای سوددهی شما باشند. می‌پرسید چطوری؟

در اولین قدم ویزیتور را یک مزاحم ندانید و از آن‌ها بهره ببرید. فارغ از اینکه از ویزیتورها ذهنیت بدی داید و یا از آن شرکت بدتان می‌آید، هر ویزیتوری که وارد سوپرمارکت یا فروشگاه شما می‌شود 3 سؤال از او بپرسید:

  1. آیا کالایی را که معرفی می‌کنی، پر فروش است و سود آن چقدر است؟
  2. این کالا تخفیف یا شرایط مالی خاصی دارد؟
  3. چه کالاهایی از دیگر رقبا در مغازه‌های خوب وجود دارد که در مغازه‌ی من موجود نیست؟

بنابراین اگر به فکر افزایش فروش در سوپرمارکت خود هستید لازم است نوع ارتباط خود را تغییر دهید. از ویزیتورها بخواهید اگر برنامه‌ی تخفیف برای یک دوره دارند حتما به شما هم اطلاع رسانی کنند.

2- چرا افزایش فروش؟!

شما کالا می خرید که سود کنید نه اینکه صرفا بفروشید.

باید در ذهن خود داشته باشید که هدف از فروش کسب درآمد است. باید بدانید کالایی را که می‌خرید با چند درصد به فروش می‌رسانید. چندین بار در شرکت من پیش آمده که بخش حسابداری در قیمت گذاری اشتباه کرده است و به جای سود ضرر کرده‌ام.

بنابراین هدفتان نباید صرفا فروش باشد، بلکه قبل از فروش هر کالایی که وارد سوپرمارکت شما می‌شود را قیمت گذاری کنید به عبارتی دیگر ثبت کنید که با چه قیمتی خریداری کرده‌اید و با چه قیمتی باید به فروش برسانید. به شکل کامل تر باید بگویم که:

هنگام خرید و قیمت گذاری محصولات، مطمئن باشید که هزینه کالاها را در نظر گرفته اید و پس از آن شرایط مشتریان خود را هم لحاظ کرده اید. این شما را قادر می سازد که فروشگاه خرده فروشی و سوپرمارکت خود را در یک نقطه سودآور قرار دهید. علاوه بر این‌که قیمت محصول شما باید رقابتی باشد، سودآور بودن فراموش نشود. قیمت مناسب قیمتی است که مشتری مایل به پرداخت آن برای محصول است. قیمت می‌تواند اصلی‌ترین عامل ممکن در افزایش فروش سوپرمارکت ها باشد.

اگر استراتژی قیمت گذاری نداشته باشید، ممکن است هنگام فروش به قیمت مصرف کننده فقط 5 درصد سود کنید یا ممکن است به دلیل اشتباه شرکت این کالا اصلا سود نداشته باشد یا به دلیل سو استفاده آن فردی که با شما کار می‌کند، این کالا بسیار کم سود باشد.

اگر می‌خواهید کسب و کارتان رشد کند و افزایش فروش و در نتیجه درآمد و سود بیشتری داشته باشید ، کتاب هفت سنگ کسب و کار را دانلود کنید. یک فصل این کتاب به نحوه محاسبه ی سود می‌پردازد.

افزایش فروش

3- شناسایی کالا و حذف آن از سبد فروشگاه

سطح کیفیت برندهای سوپرمارکت‌ها تا حد زیادی با یکدیگر متفاوت است و این موضوع به این خاطر است که هر فروشگاه و هر سوپرمارکت مخاطب خاص خود را دارد. در این مرحله باید بررسی کنید که چه کالاهایی را باید از سبد فروشگاهی خود حذف کنید. 

برخی از صاحبین سوپرمارکت ها تعصبی خاص بر روی بعضی از کالاها دارند. باید این نکته را در نظر داشته باشید که مشتریان می‌خواهند کالا را با کیفیت و قیمت مناسب و تاریخ انقضای مناسب خریداری کنند. بنابراین با توجه به نیاز مشتری روی کالاها تمرکز کنید، و بدون تعصب در صورت لزوم کالایی را یا حذف و یا تعداد سفارش را کمتر کنید.

باید سفارشات خود را بر اساس نیاز مشتری و تغییر فرهنگ محیط تنظیم کنید نه الگوهای ذهنی خود.

سفارش مناسب باعث می‌شود کالاهایی با تاریخ انقضای کم، در انبار یا شلف‌تان تلنبار نشود و درنهایت با سفارش کمتر می‌توانید نقد خرید کنید و با خرید نقدی تخفیف بیشتری بگیرید.

فرض کنید یک کالایی را برای 4 ماه سفارش می‌دهید و چک دو ماهه به مبلغ 10 میلیون تومان می‌دهید. به جای اینکه کالا را برای 4 ماه بخرید به اندازه‌ی فروش دو ماهه خریداری کنید و 5 میلیون آن را نقد بدهید و بعد ار دو ماه مجدد سفارش دهید و روی آن 5 مییلیون 3 تا 5 درصد تخفیف بگیرید.

در آخر

همه به‌دنبال افزایش فروش مغازه شان هستند؛ اما همه برای رسیدن آن کاری نمی‌کنند. پس شما همین الان با خواندن و اجرای راهکارهای این مقاله سه هیچ از آن‌ها جلوترید. فکر نکنید انجام این کارها پیچیده است و نمی‌توانید از پس آن بربیایید. پیشنهاد می‌کنم، کم کم آن‌ها را عملی کنید.

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد مدیریت کسب و کار خود کسب کنید؛
اگر می‌خواهید کسب و کار شما در تمام ابعاد رشد کند؛
دوره هفت سیستم ثروت ساز را تهیه کنید و علاوه بر تکمیل اطلاعات خود راجع به حل مسئله یک مینی سیستم برای کسب و کار خود طراحی کنید.

مقالات مرتبط

نظر شما چیه؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟
سلام
ما در روزهای کاری از ساعت 8 تا 16 پاسخگو هستیم،
بفرمایید چطور می‌تونم کمکتون کنم؟